Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Uşak °C

BAŞKAN ÇAKIN: “BU MİLLET VATANI CANDAN ÖTE SAYMIŞTIR”

BAŞKAN ÇAKIN: “BU MİLLET VATANI CANDAN ÖTE SAYMIŞTIR”
REKLAM ALANI

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve 1 Eylül Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Mesajında, Türk Milleti’nin vatanından, bayrağından, hürriyetin bir an dahi vazgeçmediğinin altını çizen Başkan Çakın, “Aziz ve asil milletimiz tüm imkansızlıklara göğüs germeyi bilmiş ancak vatansız kalmayı asla kabul etmemiştir. Vatanı namus bilen milletimiz, kadınıyla, erkeğiyle, genciyle ve yaşlısıyla topyekûn zafere inanmış ve düşmanı denize dökmeyi başarmıştır.” dedi.

ARA REKLAM ALANI

“TÜKENDİ SANILAN MİLLETİMİZ TARİH YAZDI”

Zaferdeki en büyük payın inanç ve kararlılık olduğunu kaydeden Başkan Mehmet Çakın, “Tüm dünyanın tükendi sandığı, artık hiçbir varlık gösteremez diye düşündüğü Türk Milleti 30 Ağustos günü kutlu yürüyüşüyle yeniden şahlanmış, zaferi tarihe altın harflerle kazımıştır. Millet olmanın ne anlama geldiğini bir kez daha gösteren Mehmetçiğimiz, güçlü duruşu ve kararlı adımlarıyla düşmana kadim topraklarımızı dar etmiş, yurdun ilelebet Türk yurdu olduğunu haykırmıştır.

Nasıl ki Çanakkale’de eğitimlerini bırakıp, eşini, kundaktaki bebeğini ve daha nicesini geride bırakıp cepheye koşmuşsa bu milletin evladı, 30 Ağustos’ta ve 1 Eylül’de de düşmana göz açtırmamış, yapılamaz denileni yaparak vatana bağlılığını göstermiştir. Çünkü vatan daima candan önce gelmiş, kutsal sayılmıştır.

İlimiz istikametine doğru geri çekilen düşman, kadim topraklarımızda mağlup edilerek zafere bir adım daha yaklaşılmıştır. Yunan Kuvvetleri Başkomutanı General Trikopis, 2. Kolordu Komutanı General Dijennis ve 3. Kolordu Kurmay Başkanı Albay Yuvannis Uşak’ta esir alınmıştır.

1111

Mercidâbık, Otlukbeli, Çaldıran, Mohaç, Malazgirt, Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve nice zaferlerle dolu Ağustos ve Eylül ayı bizlere şunu göstermektedir: bu toprakların insanı söz konusu vatansa hiçbir suretle geri durmamıştır, durmayacaktır. Ve şimdi de gerek Suriye’de ve gerekse Akdeniz’de, sınır içinde ve ötesinde aynı hassasiyetle vatanımıza sahip çıkılmaktadır. 15 Temmuz’da olduğu gibi hiçbir hain emele geçit vermemek üzere daima bayrağımızın gölgesinde, ecdadımızın emanetine sahip çıkarak, milli hamlelerle ülkemize güç katılmaktadır.

Bu vesileyle, ben başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı ve 1 Eylül Uşak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümünü kutluyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.