Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Uşak °C

OKULLAR AÇILMAYACAK MI?

OKULLAR AÇILMAYACAK MI?
REKLAM ALANI
17.11.2020
448
A+
A-

16 Kasım Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Her hafta gerçekleştirilen Bilim Kurulu toplantısının en geniş kapsamlısı bugün yapıldı.

Bilim Kurulu tüm isteklerinin gerçekleştirilmesi için son sözünü söyledi. Okulların açıklamamasından, Sokağa Çıkma Yasağına kadar bir çok konuda

ARA REKLAM ALANI

Bilim Kurulu, yeni yasaklar konmasının gerektiği, aksi halde Sağlık sisteminden bir çok sistemin çökeceği anlatıldı.

YENİ KISITLAMALARDA NELER VAR?

1- Özellikle Okullar ve Sokağa Çıkma Yasaklarıyla ilgili çok net bir tavır belli edildi. Artan vaka ve ölüm sayıları sonrası artık bir dur deme vaktinin geldiğini söyleyen Bilim Kurulu bu ilk dalganın ya Tsunamisi yada 2. dalga diyerek acil olarak yasakların alınmasını istedi.

2- Eğlence mekanları ve kıraathaneler tamamen kapanıyor!
Bilim Kurulunun tavsiyeleri arasında yer alan Eğlence mekanları ve kıraathanelerin tamamen kapanması ilk istek. İstediğin kadar sokakta yasak uygulansa da Cafe, Restaurant ve eğlence mekanlarında sosyal mesafa kalmıyor. Bu sebeple Bilim Kurulu Eğlence mekanları, cafe, restauranların kapatılmasını tavsiye etti. Erdoğan’ın bu kararı onaylacağı öğrenildi.

1111

3-Bilim Kurulunun kapatılacak restorant yada cafelerin evlere servis yapmasına karışmayacağı öğrenildi. Restoranların tamamen paket servise geçileceği oturmanın tamamen kaldırması tavsiye edildi.

4-Bilim Kurulunun milyonlarca öğrencinin de gözünün kulağının olduğu Okullar açılacak mı açılmalı mı yoksa tatil uzatılmalı mı sorusuna da net bir tavır gösterdi. Bilim Kurulu, Okulların tamamen kapatılmasına ve asla pazartesi başlamamasını tavsiye etti. Okulların tatili bir şekilde Erdoğan tarafından uzatılacağı da gelen bilgiler arasında.

5-Bilim Kurulu bazı illerde kesinlikle Sokağa Çıkma Yasağının uygulanması gerektiğini dile getirdi. Başta İstanbul ve İzmir’de Sokağa Çıkma Yasağının hemen başlatılması tavsiye edildi. Uzun Sokağa Çıkma Yasakları öncesi ve sonrası yığılma olacağı için Sokağa Çıkma Yasağı en az 1 hafta önceden duyurulacak. Sınırlı ilde uygulanacak Sokağa Çıkma Yasağı yarın duyurulması ancak haftaya başlaması bekleniyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.