Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Uşak °C

Vali Kocabıyık “Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir”

Vali Kocabıyık “Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir”
REKLAM ALANI
13.01.2022
361
A+
A-


Vali Funda Kocabıyık, 10 Ocak Çalışan Gazetecileri günü münasebetiyle ulusal ve yerel medya temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Uşak Belediyesi Şelale Sosyal tesislerinde düzenlenen yemek programına Vali Funda Kocabıyık’ın yanı sıra, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Vali Yardımcısı Muammer Balcı, Belediye Başkan Yardımcıları Zeynep Ceylaner, Hikmet Kahraman, dernek başkanları ile ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Funda Kocabıyık “Basın, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biridir. Özgür ve çok sesli bir medya ortamı, bilgi edinme hakkının en önemli teminatıdır. İletişimin hızla geliştiği çağımızda bu teminatın gereği ve önemi daha da anlaşılır hâle gelmiştir. Toplumumuzun düşünce zenginliği içinde farklı görüş ve düşünceleri tarafsız bir yaklaşımla ortaya koyan basınımız, milletimizin özgür haber alma hakkının korunmasına ve böylelikle ülkemizdeki huzur ve güven ortamının da istikrarlı ve güçlü bir şekilde devam etmesine katkı sağlamaktadır. Basın çalışanlarımız, demokrasimizin ve özgür düşünce geleneğimizin bugünlere ulaşmasında büyük emekleri geçen fedakârlıklarıyla çok büyük başarıların temsilcileridir.” dedi.
Doğru haber verme, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygının, basın ve basın çalışanları için yol gösterici temel değerler olduğunu belirten Vali Funda Kocabıyık, “Türk basını çalışmalarını, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da değerlerine sıkı sıkıya bağlılıkla devam ettirecektir. Kıymetli basın çalışanlarımız, bizlerle vatandaşlarımız arasında kurdukları köprüyle çok önemli bir vazifeyi yerine getirmektedirler. Bu vazife, bir yönüyle bizim yaptığımız hizmetlerin milletimize ulaşmasında âdeta bir sözcülük görevi olarak değer bulmaktadır. Bu vesileyle 2021 yılında hayata geçirdiğimiz bazı projeleri sizin aracılığınızla değerli vatandaşlarımıza iletmek isterim.” diye konuştu.
Uşak Valiliği olarak başlatılan projelerle ilgili bilgi veren Vali Funda Kocabıyık, “Eşme ve Sivaslı ilçelerimizde kurduğumuz Kadın Kültür Evlerimiz, Banaz Büyükoturak Doğal Yaşam Köyü Projemiz, yaşamsal bir beceri alanı olan; trafik kurallarının çocuklarımız tarafından daha etkili bir biçimde öğrenilebilmesi için Belediyemizin de destekleriyle kurduğumuz Çocuk Trafik Eğitim Parkımız, salgın döneminde çocuklarımızın kitaba daha kolay ulaşabilmeleri için onları kitapla evlerinde buluşturduğumuz Kitabım Yolda Projemiz ve “DİYABETİ YAŞIYORUM” Diyabet Dostu Okul Projemiz geçtiğimiz yıl içerisinde hayata geçirdiğimiz projelerimizden bazılarıdır. Toplumumuzun temeli olan ailelerimizi ayakta tutan değerlerin canlı kalmasını sağlamak amacıyla Uşak Valiliği olarak 2022 yılını “Aile Yılı” ilan ettik. Bu bağlamda, geniş bir paydaş katılımıyla, yıl boyu pek çok etkinlikler yürüteceğimiz “Uşak Aile Değerleriyle Mutlu Projesi”ni de sizlerin aracılığıyla değerli hemşehrilerimizle paylaşmak isterim. Yine İl Özel İdaremiz kanalıyla Uşak Öz Market projesini de yakın zamanda hayata geçireceğimizin müjdesini sizlerin aracılığı ile vermek istiyorum. Doğduğum Yerde Doymak İstiyorum sloganıyla hayata geçireceğimiz proje ile kadın kooperatiflerimizin yerel ölçekte ürettikleri ürünlerin işlenerek marketimiz üzerinden pazara sunulmasını sağlayacağız. 2022 yılı ayrıca Kuvay-ı Milliye ruhunun alevlendiği; milletimizin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir yere sahip kadim şehrimiz Uşak’ın Kurtuluşunun da 100. Yılı. Kurtuluşumuzun 100. Yılını da yıl boyunca 100 farklı etkinlik ile kutlayacağız. Belediye Başkanlığımız başta olmak üzere ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.
Bu vesileyle milletimize ve insanlığa sunmuş oldukları hizmetler dolayısıyla basın yayın kuruluşlarının tüm çalışanlarının; vatandaşlarımızın gözü, kulağı, sesi ve vicdanı olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, çalışmalarında kolaylık ve başarılar diliyorum.” dedi.

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.