Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Uşak °C

“Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) LEADER Sözleşmesi” protokolü imzalandı

“Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) LEADER Sözleşmesi” protokolü imzalandı
REKLAM ALANI
08.12.2022
149
A+
A-

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun IPARD II programının önemli bir ayağı olan LEADER – (Kırsal Ekonominin Kalkındırılması için Faaliyetler Arasındaki Bağlantılar) protokolü Valilik toplantı salonunda imzalandı.


Protokol imza töreninde basın mensuplarına bir açıklamada bulunan Vali Ergün, “Kırsal kalkınma stratejilerinin uygulanmasında yerel katılım ve ortaklığı esas alan LEADER yaklaşımı, kırsal kalkınmayı hedeflerken, süreci o bölgenin paydaşlarıyla yönettiği için etkili ve yenilikçidir.

ARA REKLAM ALANI


Yerel Eylem Grubu dernekleri; belediyeler, kaymakamlıklar ve ilgili diğer kamu kurumları ile birlikte, girişimciler, çiftçiler, kooperatifler, birlikler, sivil toplum kuruluşlarından oluşturulan bir kamu-özel ortaklığı modelidir.” dedi.


Türkiye genelinde uygun bulunan 51 Yerel Eylem Grubu başvurusunun 4’ünün Uşak’tan olmasını, ilin proje gerçekleştirme alanında başarılı olduğunun göstergesi olarak ifade eden Vali Ergün; Uşak’ta 2023 yılında uygulanmaya başlanacak olan Leader programının, Eşme, Ulubey, Karahallı ve Sivaslı ilçelerini kapsadığını belirtti.


Program kapsamında ödenecek tutarların, %90 AB, %10 Devlet katkısı ile %100 hibe olacağına vurgu yapan Vali Ergün; 2023 yılında 4 ilçemize toplam 6 Milyon 012 bin 972 ,00 TL katkı sağlanacağını ifade etti.


Vali Dr. Turan Ergün konuşmasını; “Kaymakamlıklarımızın önderliğinde ilçelerimizde özellikle kadın girişimcilere öncelik verilerek tarım ve turizm faaliyetleri alanında, projenin devam edeceği 8 yıllık uygulama döneminde 50 milyon TL’ye yakın hibe desteği sağlanmış olacak. Bu desteğin İlimize önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyor; projenin hayırlı olmasını diliyorum.” diye sonlandırdı.

1111


Vali Dr. Turan Ergün, konuşmasının ardından ilçe Kaymakamları ile protokolleri imzaladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.