Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Uşak °C

Başkan Çakın’dan 23 Nisan Mesajı

Başkan Çakın’dan 23 Nisan Mesajı
REKLAM ALANI
23.04.2020
651
A+
A-

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı yazılı açıklamasında önemli mesajlara yer veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, geleceğin gençlere emanet olduğunu vurguladı. Başkan Çakın, 23 Nisan’ın önemini iyi anlamak ve gençlere iyi anlatmak gerektiğini paylaştı.

Kurulan ilk meclisin “hürriyet sevdalısı bir millet” mührünü taşıdığını kaydeden Çakın’ın işte o açıklaması:

“Kıymetli hemşehrilerim;

Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin 100. kuruluş yıl dönümünü, ülkemizin ve dünyanın geleceğini aydınlatacak tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını gönülden kutluyorum.

Bağımsızlık mücadelesinin adeta en mühim dönüm noktalarından olan bu önemli günün çocuklarımıza armağan edilmiş olmasının altında yatan gayeyi ve manayı çok iyi anlamak gerektiğini ifade etmek istiyorum.

Milletimiz büyük bir kararlılık ortaya koyarak hürriyete olan sevdasını daima göstermiş ve bundan tam 100 sene evvel ise bunun mührünü kurduğu birinci meclisle vurmuştur. Aziz milletimizin canı pahasına verdiği İstiklal Mücadelesinin sonucu işte o gün belirlenmiş ve hakimiyetin yine bu necip millete ait olduğu tüm cihana gösterilmiştir. Bu kutlu nişane, demokrasinin ve milli iradenin bir göstergesidir.

Taşıdığı anlamlar yönünden çok özel olan bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi: Onlara ve ideallerine, azim ve kararlılıklarına olan güvenin bir göstergesidir. Şanlı bir tarihi nakış nakış işleyen milletimizin evlatları da aynı inançla bizleri yarınlara ulaştıracaktır. O günkü ruhun geleceğimizi aydınlatacak mesajlar barındırdığını daima anımsamak gerektiğini unutmamamız gerekiyor.

Çocuklarımızla daha güçlü yarınlara inancımızın tam olduğunu ifade etmek istiyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Kurtuluş Mücadelemizde etkin rol alan ilk Meclisimizdeki milletvekillerini, tüm şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, tüm evlatlarımızı ve aziz milletimizi en kalbi duygularımla selamlıyorum.”

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.