Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Uşak °C

ATAKULE ARTIK KIRMIZI BEYAZ PARLAYACAK

ATAKULE ARTIK KIRMIZI BEYAZ PARLAYACAK
REKLAM ALANI
24.05.2020
606
A+
A-

Uşak’ın merkezi noktalarından olan ve gün içinde birçok vatandaşın ziyaret ettiği Atapark’ta bulunan Atakule, bundan böyle akşamları Ay Yıldızlı Türk Bayrağı ile göz dolduracak.

Geçtiğimiz günlerde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’na özel bir çalışma yapan ve kurduğu özel sistemle Atakule’yi Türk Bayrağı ile aydınlatan Uşak Belediyesi, vatandaşlardan gelen taleplere sessiz kalmadı.

19 Mayıs akşamı, özel ışıklandırma çalışmasının sosyal medyada paylaşılmasının ardından, vatandaşların yıllardır atıl vaziyette duran Atakule’ye bakışı bir anda değişti.

Uşaklılar, milli duyguları bir kez daha harekete geçiren bu özel çalışmanın her akşam olması için yoğun talepte bulundu. Bu talepleri yerinde bulan Uşak Belediyesi, Atakule’nin Ay Yıldızlı Türk Bayrağı ile her akşam aynı ihtişamla boy göstermesi için hızlı bir çalışma başlattı ve bu akşam itibariyle bu çalışmalar sonuç verdi.

Tamamlanan çalışma ile artık Atakule kırmızı beyaz parlayacak, Uşak’ın simgelerinden birisi haline gelecek.

Öte yandan çalışmaların tamamlanmasının ardından akşam saatlerinde Atakule’ye bizzat giden Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Atakule ile ilgili sürpriz bir projenin olduğunu duyurarak Uşaklıların ve şehir dışından gelecek misafirlerin ilgi duyarak gezeceği bir forma kavuşturulacağını kaydetti.

“Hedefimiz Uşaklının kaynaklarıyla yapılan her bir yatırımı faal olarak kullanmak”

Başkan Mehmet Çakın, “Atakule Uşak’ın simge yapılarından bir tanesi. Çok uzun zamandır maalesef atıl bir vaziyette kaldı. Biz de buranın tekrar faaliyete geçmesi yönünde daha önceden çalışmalara başlamıştık. Malum seçim öncesinde sürekli ifade ettiğimiz bir şey vardı: Bu yapılan yatırımların her biri Uşaklının parasıyla, kamu kaynakları ile yapılmıştır. Bunu aklımızdan çıkartmadan, bu yatırımların faal olarak kullanılmasını sağlamak en büyük arzularımızdan bir tanesi.” dedi.

“Atakule için girişimler yapıldı”

Atakukle’nin canlandırılması ve faal olarak kullanılması amacıyla girişimlerde bulunulduğunu kaydeden Başkan Çakın, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında halkımıza bir sürpriz yaparak Atakule’ye Türk Bayrağımızı yansıtarak güzel bir sürpriz gerçekleştirmiştik. Halkımızdan gelen yoğun talepler doğrultusunda bugün bayramın hemen öncesinde de kulemizi canlandırdık ve Al Bayrağımızı yansıtmış durumdayız. Bundan sonra da İnşAllah kulemizi geceleri bayrağımızla donatacağız ve halkımız da burada Al Bayrağımızın altında keyifle vakit geçirecekler. Ancak elbette bizim için bu yeterli değil. Yakın bir zaman içerisinde bu yapmış olduğumuz çalışmaları kamuoyu ile paylaşıp Atakule’yi daha fonksiyonel olarak kullanmaya başlayacağız. Burası için gerçekten çok güzel fikirler üretildi. Bunların değerlendirmesini yapıyoruz. Atakule atıl bir vaziyette kalmaktan kurtulacak ve Uşaklıların, hatta Uşak dışından gelen ziyaretçilerin de merakla, ilgiyle uğrayacakları bir durağa dönüşecek.” diye konuştu.

“Özlenen günlere dönmek için evde kalmak önemli”

Uşaklıların Ramazan Bayramını da kutlayan Başkan Mehmet Çakın, “Bu yıl gerçekten çok farklı duygularla ve şartlarla Ramazan ayını icra ettik. Pandemi nedeniyle tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Bu pandeminin artık üstesinden gelme noktasına vardığımız bu günlerde de tamamıyla ortadan kaldırabilmek adına ülkemizde sokağa çıkma yasağı var. Bu bayramı her ne kadar mahzun ve hüzünlü geçirsek de evlerimizde kalarak bu pandemiyi tamamıyla atlatmak için önemli bir adım atmış olalım. Uşak’ın, Atapark’ın geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi cıvıl cıvıl olduğu, bir arada bulunduğumuz o eski günlere en kısa sürede kavuşmayı temenni ediyor, tüm hemşerilerimin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, ülkemiz ve İslam Alemi için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” açıklamalarında bulundu.

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.