Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Uşak °C

ŞÜPHELİ KUŞ ÖLÜMLERİNE İLİŞKİN RAPOR ÇIKTI

ŞÜPHELİ KUŞ ÖLÜMLERİNE İLİŞKİN RAPOR ÇIKTI
REKLAM ALANI
07.11.2020
693
A+
A-

Uşak kent merkezinden geçen ve önceki günlerde çok sayıda kuşun ölü bulunduğu Dokuzsele Çayı’nın İzmir yolu bağlantı noktası için beklenen rapor geldi. Yapılan detaylı analizlere göre suda herhangi bir tehlikeli madde bulunmadığı bildirildi.

Dokuzsele Çayı’nın İzmir yolu bağlantı noktasında çok sayıda kuşun şüpheli bir şekilde ölmesi üzerine Uşak Belediyesi harekete geçti.

Suya herhangi bir zehirli içerik salınması ihtimalini de göz önünde bulunduran Uşak Belediyesi, alandan aldığı numuneleri hızlı bir şekilde Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir/Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’ne ulaştırdı.

RİSKLİ BİR MADDE YOK

Uşak Belediyesi’nden yapılan açıklamada, detaylı analizlerin yapıldığı ancak bir soruna rastlanmadığı belirtildi.

Çevre duyarlılığına işaret edilen açıklama şöyle;

“İlimiz kent merkezinden geçen Dokuzsele Deresi’nde meydana gelen şüpheli kuş ölümleri nedeniyle başlatılan incelemeler sona ermiştir.

Kuş ölümlerinin tespiti üzerine, Dokuzsele Çayı’nın ilgili kısmından su ve kuşlardan örnek alınarak Tarım ve Orman Bakanlığı İzmir/Bornova Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü’ne ulaştırılmıştır.

Analizi yapılan kuş mide içeriği, karaciğer ve su numunesinde yapılan pestisit analizlerinde riskli bir unsur bulunmadığı tespit edilmiştir.

Çevremize ve doğamıza yönelik hassasiyetimizin daima en üst seviyede olduğunu ifade etmek istiyor, sonucu kamuoyuna önemle duyuruyoruz…”

ARA REKLAM ALANI
REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.