Site Rengi

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Uşak °C

UŞAK KAPALI PAZARYERİNDE, ÇAKIN’IN BAŞKA HESAPLARI MI VAR?

UŞAK KAPALI PAZARYERİNDE, ÇAKIN’IN BAŞKA HESAPLARI MI VAR?
REKLAM ALANI
03.03.2022
468
A+
A-

TOKÖZ;” İyi parti Uşak il Başkanı Şener Toköz Belediye Meclis üyeleri İl genel meclis üyeleriyle birlikte kapalı Pazar yerinde hiçbir çalışma yapılmıyor.”

İyi parti Uşak il Başkanı Şener Toköz Belediye Meclis üyeleri İl genel meclis üyeleriyle birlikte kapalı Pazar yerinde hiçbir çalışma yapılmadığını belirterek basın açıklaması yaptı. Açılış konuşması yapan İyi Parti Uşak İl Başkanı Şener Toköz’ geçen sene kapalı Pazar yerinin üstünün bakımsızlıktan dolayı bertaraf olması ve bir çivi bile çakılmaması Pazar yeri esnafının düştüğü durumu gözler önüne sermek farkındalık yaratmak için kapalı Pazar yerinde Belediye meclis üyeleri İl genel meclis üyeleri ve partili üyelerle birlikte basın açıklaması için burada bulunuyoruz dedi.

ARA REKLAM ALANI

Ardından Belediye meclis üyesi Selçuk Toker’in açıklaması yaptı. Toker’in açıklaması şu şekilde yaptı;
“Sayın il başkanım, ilçe başkanım, değerli iyi parti belediye ve il genel meclis üyesi arkadaşlarım ve basınımızın güzide temsilcileri, daha öncede söylediğimiz gibi biz iyi parti olarak uşak halkının bize verdiği görev üzere halkımızın dertlerini sıkıntılarını dile getirmek ve menfaatlerini korumakla mükellefiz. İktidarların kaliteli hizmet sunması güçlü, mücadeleci ve bilinçli bir muhalefetten geçer. Biz iyi parti grubu olarak halkımızın yaşadığı sıkıntıları mecliste, sokakta ve her yerde dile getirmeye devam edeceğiz.
Bugünkü bulunduğumuz yer, Uşak’ın var olduğu günden beri Çarşamba pazarı olarak anılan genel bir pazaryeridir. Uşak ili ve çevre illerdeki üreticilerin ve pazarcıların ürünlerini sergilediği, halkın büyük ilgi gösterdiği sebze, meyve, süt ve süt ürünleri, balık ve hazır giyim ürünlerinin bir arada pazarlandığı, Çarşamba günleri dışında da birçok esnafın yerleşik olarak haftanın her günü sergi açtığı çevremizde az görülen kapsamlı bir halk pazarıdır.
Sarayaltı mahallesinde bulunan bu Pazar yaklaşık 13500 m2 dir, pazarın olduğu günlerde çevresinin de kullanımı ile 20,000 m2 lik alanda hizmet vermektedir. En son 1990 li yıllarda üzeri kapatılıp düzenlenmişti. Son yerel seçimlerde Hem bizim hem de mevcut yönetimin Pazar yerinin modern bir hale kavuşması için projelendirilerek yapılması konusu seçim vaatlerimiz arasında yer aldı.
Fakat pazaryeri yaklaşık 1 yıl önce şiddetli rüzgårda, çok şükür ki can kaybının olmadığı çatı malzemelerinin kırılması ve uçmasi sonucu ciddi bir hasar aldı. Bizler Pazaryerinin tamiratının yapılacağını düşünürken, kırılan ve uçan parçaların temizlenmesi sonrası yaklaşık 3000 m² lik alanın çatısı açıldı ve işler durumda olan Pazar yeri tabiri caizse kendi kaderine terk edilerek neredeyse işlevsiz hale getirildi.
Şu an kötü hava şartlarına maruz kalan korunmasız, can güvenliği, hijyen, aydınlatma, ve diğer insani faktörler bu pazaryerinde görmek imkansızdır. Özellikle şu an çalışan ve burada yaklaşık 12-14 saat geçiren insanlar gelişmemiş ülkelerdeki insani şartlardan bile çok uzak; yağmur, kar ve soğukla, yaz aylarında da güneşin altında hem ürünleri hem de kendileri ciddi sıkıntılar çekmektedir. Uşak Belediyesi yönetimi tarafından Pazar yeri ile ilgili çalışmaların yapıldığı, projelerin hazırlandığı söylenmektedir fakat ortada elle tutulur gözle görülür herhangi bir proje yoktur, varsa da gizli tutuyorlar demek ki! Sayın Hemşerilerimiz satılması planlanan Şelale kafeye yaklaşık 2,5 milyon TL harcayan Uşak Belediyesi Yönetimi 1 yıldır projesi hazırlanamayan hâlihazırda kullanımına devam edilen Kapalı pazaryerine harcasaydı, bu sürede esnaflarımız ve halkımız hiç olmazsa olumsuz hava şartlarında rahat ederlerdi. Uşak Belediyesi yönetimine buradan halkımız ve basın mensuplarımız önünde sesleniyoruz. Halka verdiğiniz sözleri yerine getirmek zorundasınız. Söylediğiniz gibi Yeni Pazar yeri projeniz varsa projenizi ve ne zaman yapımına başlanacağını, yoksa da şuan ki pazaryerinin tamiratlarını yapıp insani şartlara uygun hale getirip Pazaryeri ile ilgili planlamalarınızı Uşak halkıyla ve kamuoyu ile paylaşmalısınız. Biz iyi parti grubu olarak bu konunun da takipçisi olacağımızı buradan belirtmek isteriz. “

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.